Traži po stranicamasvjedoci baštine

 

Naslovna » Concept


 

CONCEPT

Suvo crveno vino rubinove crvene boje, srednje strukture i notama zrelog voća koji daju neverovatnu sočnost.

 

Sorta loze Vranac
Zona uzgoja Zaravan Tuzi, koju karakteriše nestabilno i svježe područje aluvijalnog porijekla. Klimu karakterišu umjerena ljeta i blage zime, zahvaljujući uticajima obližnjeg Skadarskog jezera. Ovdje se dobijaju najpitkija i najbogatija vina, sa određenim ali uravnoteženim stepenom alkohola.
Godina zasada 2005
Gustina 5000 biljaka po hektaru.
Princip uzgajanja Guyot
Proizvodnja 9 tona po hektaru.
Berba Ručno odvajanje grozdova na polju.
Vinifikacija Nakon peteljkovanja slijedi muljanje grožđa sa laganim okretanjem zrna grožđa. Prije procesa fermentacije grožđe se hladi nekoliko sati na temperaturi od 4 °C. Fermentacija se odvija u rezervoarima od čeličnog inoxa pri kontrolisanoj temperaturi koja se kreće između 25 i 28°. Sveukupan proces traje oko 15 dana. Nakon otakanja slijedi malolaktička fermentacija koja se odvija bez dodavanja aktivatora.
Odležavanje U bariku i hrastovim francuskim bačvama u periodu od 10 do 12 mjeseci. Slijedi konačno odležavanje u flašama, od najmanje 3 mjeseca.
Kombinovanje sa hranom Sve vrste predjela ( lagana i složenija).
Temperature 18 °C

Decanter World Wine Awards 2017

Concept Vintage 2014
The wine is recommended by Decanter
Saznajte više

84. Međunarodnom ocjenjivanju vina
Novi Sad

Concept Vintage 2014
Srebrne medalje

Sabatina 2016
Croatia

Concept Vintage 2013
Srebrne medalje za kvalitet

Sabatina 2017
Croatia

Concept Vintage 2014
Srebrne medalje

Vranac

Sorta Vranac - autokhtona Crnogorska sorta. Pored Crne Gore, ova sorta se takođe uzgaja u Srbiji i Makedoniji.

Osnovni opis za ovu sortu sa svim ampelografickim karakteristikama, dao je akademik Marko Ulicevic 1972. godine. «Od ove sorte proizvodi se suvo vino, jedinstvenog ukusa i karaktera, koji je karakterističan za Balkan. Bobice su velike i tamne, ali vino je umjereno jako i veoma velikodušno.

Mlada vina proizvedena od sorte Vranac su svijetlo obojena, sa ukusom koji podsjeća na voćni žele. Jaka konstrukcija sa taninima daje svježinu. Posle starenja 1-2 godine, boja kod ovog vina postaje intenzivna rubin. Miris postaje kompleksan, sa nijansama cimeta, čokolade, sladića, boje, tamnog voća i drveta, kao što je hrast. Ukus je jak i pun, koji oštrinu razvija tokom duge i fine zaobljene završnice».