Traži po stranicamasvjedoci baštine

 

Naslovna » Harmonia


 

HARMONIA

Suvo roze vino u boji lososa izrađeno u klasičnom Provans stilu sa laganim ukusom, delikatnom strukturom, istaknutom aromom maline i divljim notama jagode.

 

Sorta loze Vranac
Zona uzgoja Zaravan Tuzi, koju karakteriše nestabilno i svježe područje aluvijalnog porijekla. Klimu karakterišu umjerena ljeta i blage zime, zahvaljujući uticajima obližnjeg Skadarskog jezera. Ovdje se dobijaju najpitkija i najbogatija vina, sa određenim ali uravnoteženim stepenom alkohola.
Godina zasada 2010
Gustina 6000 biljaka po hektaru.
Princip uzgajanja Guyot
Proizvodnja 7 tona po hektaru.
Berba Ručno odvajanje grozdova na polju.
Vinifikacija Obavlja se peteljkovanje grožđa i lagano muljanje. U kontaktu sa kožicom je svega par minuta.
U intenzivnom i primamljivom mirisu ovog vina naglašene su elegantne arome maline. 50% ovog vina, koja čine osnov njegove strukture, odlikuje se po svojoj ravnotezi i svjezini. Harmonično i pitko vino, u kojem su slast i kiseline u odličnom balansu. Završnicu krase naglašena elegancija i nježni voćni karakter. Odležavanje: Ima period odležavanja od oko 6 mjeseci u Tonneaux buradima korišćenim dva puta.
Odležavanje U bariku 6 mjeseca.
Kombinovanje sa hranom Idealan je kao aperitiv i ide dobro sa školjkama, prženim mesom i mesom sa roštilja.
Temperature 8-10 °C

84. Međunarodnom ocjenjivanju vina
Novi Sad

Harmonia Vintage 2015
Srebrne medalje

Sabаtina 2016
Hrvatska

Harmonia Vintage 2015
Srebrne medalje

Dionizijana Split, 2017
Croatia

Harmonia Vintage 2015
Srebrne medalje

Sabatina 2017
Croatia

Harmonia Vintage 2016
Srebrne medalje

Vranac

Sorta Vranac - autokhtona Crnogorska sorta. Pored Crne Gore, ova sorta se takođe uzgaja u Srbiji i Makedoniji.

Osnovni opis za ovu sortu sa svim ampelografickim karakteristikama, dao je akademik Marko Ulicevic 1972. godine. «Od ove sorte proizvodi se suvo vino, jedinstvenog ukusa i karaktera, koji je karakterističan za Balkan. Bobice su velike i tamne, ali vino je umjereno jako i veoma velikodušno.

Mlada vina proizvedena od sorte Vranac su svijetlo obojena, sa ukusom koji podsjeća na voćni žele. Jaka konstrukcija sa taninima daje svježinu. Posle starenja 1-2 godine, boja kod ovog vina postaje intenzivna rubin. Miris postaje kompleksan, sa nijansama cimeta, čokolade, sladića, boje, tamnog voća i drveta, kao što je hrast. Ukus je jak i pun, koji oštrinu razvija tokom duge i fine zaobljene završnice».